Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Joined Jul 28, 2014
files uploaded 1472
Last uploaded file
Click to see all uploads by dickvangaalen
Last comment
Click to see all comments made by dickvangaalen

02/05/20 at 09:15Ik woon sinds 1953 in Duivendrecht en weet niet beter dan dat het winkeltje van juffrouw Wortel gevestigd was aan de andere zijde van de Rijksstraatweg op nummer 223. Het was een winkeltje met pannen, kopjes, bezems enz., kortom een soort 'Winkel van Sinkel'. Omdat geheugens wonderlijke dingen zijn, die elk een eigen verleden kunnen (re)construeren, heb ik voor de goede orde nog navraag gedaan bij een neef van melkboer Beukeboom. Hij bevestigde mij dat het winkeltje van juffrouw Wortel daar gevestigd was, waar ik het mij herinnerde. In het gebouwtje op de foto was de melkzaak van Beukeboom gevestigd. De melkzaak en het woonhuis ernaashebben de sloophamer niet overleefd. De winkel van juffrouw Wortel is al jaren geleden omgebouwd tot woonhuis.
Nora Schutte, Duivendrecht