Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/public/sites/www.historischekringdriemond.nl/beeldbank/include/debugger.inc.php on line 114
Bullewijkerpolder - Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Historische Kring Driemond


BU001.jpg
BU001.jpgGarage-en chauffeurscafe aan de Burgemeester Stramanweg.614 viewsGelegen richting Ouderkerk tussen het spoor Amsterdam-Utrecht en de Lange Dwarsweg. Eerst beheerd door Durksen, daarna C.P van Dis.
BU002.jpg
BU002.jpgGarage- en chauffeurscafe van Dis aan de Burgemeester Stramanweg529 viewsOp de foto mevrouw Jo van Dis.
BU003.jpg
BU003.jpgPersoneel garage van Dis aan de Burgemeester Stramanweg496 viewsv.l.n.r Henk Roolkes, Kees Nieuwendijk, Cor Remmink.
BU004.jpg
BU004.jpgGarage- en chauffeurscafe van Dis aan de Burgemeester Stramanweg (okt.1966)967 viewsGelegen richting Ouderkerk tussen het spoor Amsterdam- Utrecht en de Lange dwarsweg. Hier beheerd door van Dis. Op achtergrond huisjes op de Lange dwarsweg.

BU005.jpg
BU005.jpgBoerderij familie C. Klaasse-Bos593 viewsOp de Burgemeester Stramanweg volgede na van Dis en de Lange Dwarsweg de LERO Lakfabriek. Aan de overkant van de weg in de veenderij de "Toekomst", woonde de fam. C. Klaasse-Bos. Naast de LERO Lakfabriek was een kleine scheepswerf van de Vries, daar werden turfbokken gemaakt en gerepareerd voor de uitveenders. Daarna boerderij "Vee en Veld", bewoond door J.J Hottentot, deze man was ook de oprichter van de Muziek-en Tamboer vereniging "Cresendo", in Ouderkerk. Na boerderij "Vee en Veld", kwam de auto snelweg Amsterdam-Utrecht ( A 2 ).
BU006.jpg
BU006.jpgLero Lakfabriek770 viewsOp de voorgrond huis van Rijlaarsdam dubbel woonhuis familie van Garderen, rechts onder nog net boerderij "Vee en Veld", van J.J Hottentot. Hiervan is het laatste gedeelte gesloopt in 1988. Voordat de LERO Lakfabriek zich hier vestigde, woonde daar de familie Rijpkema. De weg voorlangs is nog de oude Ouderkerkerweg naar Ouderkerk, nu de Burgemeester Stramanweg. Links boven de Lange Dwarsweg, achter de LERO de kaai (de dijk van de polder), daarachter de Nieuwe Bullewijk, voorbij boerderij "Vee en Veld" de autosnelweg.
BU007.jpg
BU007.jpgSchaatsers bij de Lange Dwarsweg:885 viewsIn beeld Diet Prins en Gerrit Verhoef. Op de achtergrond het begin van de de Lange dwarsweg, met links de Burgemeester Stramanweg. v.l.n.r eerste huis woonde Gerrit de Leeuw, met de noorderzon vertrokken naar Amerika, had veel schuld en drie dochters. Tweede huis bewoond door Piet en Too Wartena. Derde huis bewoond door de familie Markus, familie van Ulft, deze emigreerde naar Canada, daarna de familie Stoit. Vierde huis familie Vet, vijfde huis familie Gelling (geen kinderen), zesde huis bewoond door de familie Prins (5 kinderen)
BU008.jpg
BU008.jpgSchaatsers bij de Lange Dwarsweg521 viewsVan voor naar achter, Gera Prins, Gerrit Verhoef, Diet Prins en Nel Boutshoorn. Op de achtergrond de huizen aan het begin van de Lange Dwarsweg.
BU009.jpg
BU009.jpgDubbel woonhuis aan de Lange Dwarshuis438 viewsLinks woonde de familie Gelling, rechts de familie Prins.
BU010.jpg
BU010.jpgNaar beneden de Bullewijk in437 viewsRechts de schuur van C.Klaasse-Bos, links N van de Kroon.
BU011.jpg
BU011.jpgBoerderij N. van de Kroon, Lange Dwarsweg nr. 7403 viewsVoordien D. van de Kroon.
BU012.jpg
BU012.jpgBoerderij N. van de Kroon, Lange Dwarsweg nr. 7384 viewsVoordien D. van de Kroon.
100 files on 9 page(s) 1