Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Historische Kring Driemond


DLF01.jpg
DLF01.jpgSluisfabriek 31 viewsFabriekscomplex Sluis aan de Lange Stammerdijk, op de voorgrond huizen langs het Zandpad. De Gaasp gaat hier over in het (Driemondse deel van het) Smal Weesp, dat tegenwoordig meestal aangeduid wordt als Gaasp.
DLF02.jpg
DLF02.jpgSluisfabriek 27 viewsSluisfabrieken complex, doorsneden door de Lange Stammerdijk. Rechtsonder het eerste stuk van het Zandpad zichtbaar. Volgens bijschrift zou foto uit 1939 zijn.
DLF03.jpg
DLF03.jpgSluisfabriek 37 viewsSluisfabriek, linksonder het Zandpad, achter de provinciale weg met daaraan de begraafplaats. Op de achtergrond de Waterleiding.
DLF04.jpg
DLF04.jpgSluisfabriek 27 viewsNogmaals Sluis vanuit de lucht en van dichterbij. Veel aangemeerde vrachtschepen.
DLF05.jpg
DLF05.jpgSluisfabriek 25 viewsEen latere foto. De bebouwing van de Winterstraat (achter) en de Burgemeester Kasteleinstraat (voorste rij) zijn gerealiseerd. Rechts de Herfststraat en rechtsonder het Zandpad.
DLF06.jpg
DLF06.jpgoverzicht Driemond31 viewsDe drie 'naamriviertjes' duidelijk zichtbaar (Gein, Gaasp, Smal Weesp). Sluis prominent in het midden en de fabriek van Otten aan het Zandpad rechts op de foto.
DLF07.jpg
DLF07.jpgoverzicht Driemond32 viewsIets dichterbij maar zelfde serie als foto DLF06
DLF08.jpg
DLF08.jpgoverzicht Driemond24 viewsEn nogmaals 06 en 07 - nog meer een close-up
DLF09.jpg
DLF09.jpgoverzicht Driemond27 viewsOp deze foto zijn de oude kern (voorgrond) en de nieuwere wijken duidelijk zichtbaar. Op de achtergrond sportvelden en de plek van de ijsbaan (in de winter). Ook de Stammerlandweg is duidelijk te zien.
DLF10.jpg
DLF10.jpgOtten32 viewsEen goed overzicht van veevoeder- en oliefabriek Otten aan het Zandpad. De huizen rechts voor liggen aan de Burgemeester Bletzstraat.
DLF11.jpg
DLF11.jpgOude kern36 viewsEen deel van de oude kern van Driemond. Het Zandpad met rechtsmidden de Burgemeester Bletzstraat, helemaal achte het Sluispad en midden links de draai naar de brug over het Smal Weesp. De huidige parkeerplaats bij het Cafetaria ligt er al in 'oude staat'.
DLF12.jpg
DLF12.jpgoverzicht Driemond34 viewsFoto waarschijnlijk dezelfde reeks als 09. Hier behalve Driemond het Amsterdam-Rijnkanaal met op de voorgrond de nieuwe brug. Rechts deel van het industrieterrein van Weesp,
25 files on 3 page(s) 1