Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Historische Kring Driemond


WUG001.jpg
WUG001.jpgGemeentehuis van Weesperkarspel.19 viewsHet gemeentehuis stond in Weesp aan de Hoogstraat 24, langs de Vecht. Weesperkarspel besloeg een groot gebied rond Weesp en bestond uit meerdere buurtschappen en een dorp Geinbrug (Driemond). Weesp was het meest centrale punt voor Weesperkarspel om haar bestuur te huisvesten. Foto rond 1970.
WUG002.jpg
WUG002.jpgWeesperkarspel11 viewsEerste Gemeentewapen van Weesperkarspel. Het werd in1817 toegekend en de blazoenering werd omschreven als 'zijnde van lazuur beladen met een pal van sabel'. Deze kleurcombinatie is overigens niet toegestaan in de heraldiek.
WUG003.jpg
WUG003.jpgWeesperkarspel11 viewsHet tweede gemeentewapen werd toegekend in 1949.
De blazoenering omschreef: 'Gevierendeeld: I en IV in azuur een paal van zilver, II en III in zilver een omgewende reiger, staande op een bloedzuiger en ter weerszijden vergezeld van nog twee afgewende bloedzuigers, alles van sabel. Het schild gedekt met een gouden kroon van 3 bladeren en twee paarlen.'
WUG004.jpg
WUG004.jpgBuurtschap (De) Horn - De Klomp20 viewsHet buurtschap (De) Horn ligt op de westelijke Vechtoever, waar de Utrechtseweg vanuit Weesp splitst in de Lage Klompweg en Horn (weg). De weg naar links is Horn, de weg rechts de Lage Klompweg - horend bij buurtschap De Klomp - die de provinciale weg kruist en doorloopt naar Nigtevecht, eerst nog als Lage Klompweg, daarna als Klompweg. Onbekend of het hoekhuis/winkel bij De Horn of De Klomp hoort.
WUG005.jpg
WUG005.jpgBuurtschap De Klomp17 viewsDeze foto is genomen vanaf de Lage Klompweg richting de Vecht.
WUG006.jpg
WUG006.jpgBuurtschap De Klomp17 viewsDe Klomp vanaf de Lage Klompweg richting de Vecht, iets dichterbij dan foto WUG005.
WUG007.jpg
WUG007.jpgBuurtschap (De) Horn15 viewsOp deze foto staat 'De Klomp'. Dit buurtschap grenst aan (De) Horn, en is gesitueerd rond de splitsing van de wegen Horn, Utrechtseweg en Lage Klompweg. De foto is genomen vanaf de Utrechtseweg die vroeger de Klompweg heette. Naar rechts bij het witte huis gaat de weg verder als Lage Klompweg. Rechtdoor na het huis is Horn (hier bedoeld: de straat), waar een transportwagen staat van (waarschijnlijk) stoomwasserij De Lelie, gevestigd in (De) Horn.
WUG008.jpg
WUG008.jpg(De) Horn - Stoomwasserij De Lelie18 viewsIn de 19de eeuw werden een aantal (stoom)wasserijen langs de Vecht gevestigd. Een van de grootste was die in (De) Horn: Stoomwasscherij De Lelie. Deze foto geeft een overzicht van het fabriekscomplex, gelegen aan Horn in (De) Horn.
WUG009.jpg
WUG009.jpg(De) Horn - Stoomwasserij De Lelie16 viewsGevel van 'Stoomwasscherij De Lelie'.
WUG010.jpg
WUG010.jpg(De) Horn - Stoomwasserij De Lelie20 viewsTransportwagens staan voor De Lelie klaar om wasgoed te vervoeren.
WUG011.jpg
WUG011.jpg(De) Horn - Stoomwasserij De Lelie15 viewsTransportwagen van De Lelie voor de fabriek.
WUG012.jpg
WUG012.jpg(De) Horn - Stoomwasserij De Lelie21 viewsLater (en moderner) wagenpark van De Lelie. Vermoedelijk bij nieuwe fabriek, opgebouwd na de brand van 1918. Chauffeur niet bekend.
31 files on 3 page(s) 1