Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/public/sites/www.historischekringdriemond.nl/beeldbank/include/debugger.inc.php on line 114
Image search results - "klomp" - Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Beeldbank Driemond / Weesperkarspel

Historische Kring Driemond

Image search results - "klomp"
WUG004.jpg
WUG004.jpgBuurtschap (De) Horn - De Klomp177 viewsHet buurtschap (De) Horn ligt op de westelijke Vechtoever, waar de Utrechtseweg vanuit Weesp splitst in de Lage Klompweg en Horn (weg). De weg naar links is Horn, de weg rechts de Lage Klompweg - horend bij buurtschap De Klomp - die de provinciale weg kruist en doorloopt naar Nigtevecht, eerst nog als Lage Klompweg, daarna als Klompweg. Onbekend of het hoekhuis/winkel bij De Horn of De Klomp hoort.
WUG005.jpg
WUG005.jpgBuurtschap De Klomp96 viewsDeze foto is genomen vanaf de Lage Klompweg richting de Vecht.
WUG006.jpg
WUG006.jpgBuurtschap De Klomp95 viewsDe Klomp vanaf de Lage Klompweg richting de Vecht, iets dichterbij dan foto WUG005.
WUG025.jpg
WUG025.jpgWeesperkarspel113 viewsEen helaas wat onduidelijke foto. Wel valt te lezen op het bord dat het gaat om het Comité 'Helpt Elkander' en verder 'Restaurant De Klomp' en 'Dank'. Waar de foto precies is genomen staat niet vast, maar de schoorsteen in de achtergrond zou bij de wasserij De Lelie kunnen horen.
WUG026.jpg
WUG026.jpgWeesperkarspel94 viewsHet betreft waarschijnlijk de Lage Klompweg, afgebeeld richting de Vecht, die dus zelf hier niet zichtbaar is. Het hoekhuis rechts achter staat dan waarschijnlijk op de splitsing Utrechtseweg/Horn/Lage Klompweg.
WUG027.jpg
WUG027.jpgUtrechtseweg213 viewsLuchtfoto met achter rechts de 'Nieuwe Achtkant' en links de 'Rooseboomschans' (waar nu Bastion Roozeboom). De bebouwing met de molens is de Utrechtseweg (westelijke Vechtoever) en op de oostelijke Vechtoever loopt de 's-Gravelandse weg. De molens zijn 'De Vriendschap' (bovenste) en 'De Eendragt'
WUG028.jpg
WUG028.jpgUtrechtseweg94 viewsHet zou een inmiddels verdwenen dijkhuisje betreffen langs de Utrechtseweg. Gezien de plaatsing langs de weg zou het dan om molen De Vriendschap gaan. Deze is ooit afgebrand, weer herbouwd, later opnieuw in verval geraakt en vervolgens weer grondig gerestaureerd. Wanneer de foto is gemaakt is niet bekend.
WUG029.jpg
WUG029.jpgUtrechtseweg88 viewsWoning van zand- en grinthandel 'DeToom', in 1934 gebouwd door W. Methorst (uit Driemond).
8 files on 1 page(s)