Op 1 augustus 1966 werd de gemeente Weesperkarspel opgeheven en werd het grondgebied verdeeld over de gemeenten Weesp, ’s Graveland, Naarden en Amsterdam. Driemond kwam bij Amsterdam.

In “de Nieuwe Weesper” werd er in de jaren 80 aandacht besteed aan de geschiedenis van Weesperkarspel . Met name Jac.Salomons schreef aardige stukjes over Weesperkarspel en bundelde die stukjes in een boekje: Herinneringen.

De Historische Kring Driemond heeft dit boekje in een beperkte oplage laten herdrukken in het formaat van onze andere boekjes. De tekst is onveranderd gebleven. Cor Draijer en Rob Jongkind hebben deze heruitgave verzorgd.

Dit boekje is weliswaar deel 4 in onze reeks maar valt buiten onze “gewone” uitgaven en is dan ook twee maal zo dik, 60 blz. De prijs is € 5,- en u kunt het kopen bij de Historische Kring, op de open dagen en bijvoorbeeld op Koningsdag.

Cor Draijer zou het leuk vinden om met een aantal mensen die belangstelling hebben voor de geschiedenis zoals die door de heer Salomons beschreven wordt, te praten, herinneringen op te halen, kortom dieper op die geschiedenis in te gaan in een stuk of 4 bijeenkomsten. Vindt u dit leuk? Geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

U kunt het boekje ook per post laten opsturen: maak dan € 7,50 over op onze rekening NL25RABO 0126624666 t.n.v. Historische Kring Driemond onder vermelding van uw naam, adres en “boekje 4”