Op 10 oktober organiseerde de Historische Kring Driemond voor haar leden een wandeling naar de vroegere zondagsschool aan het Gein. Het was een groot succes, maar liefst 27 mensen verzamelden zich in Huize Historica. De zon scheen en het leek wel volop zomer.

Voor de mensen die slecht ter been waren hadden we de boot van schoonzoon Jan van de familie Dalmulder ter beschikking, met Jan zelf aan het roer. Een stuk of 8 mensen legden het parcours varend af. Voor de terugweg kozen meer mensen voor de boot, niet omdat ze moe waren maar omdat het zo gezellig was.

Jan Buurman, zelf geboren aan het Gein, vertelde onderweg wetenswaardigheden over het Gein en de boerderijen waar we langs kwamen. Na een uurtje arriveerden we bij de vroegere zondagsschool, nu het atelier van kunstschilder Jan van Kempen. Zijn vrouw Angela had heerlijke appeltaart gebakken. Na de koffie  met taart vertelden zowel Jan van Kempen als Jan Buurman een en ander over de geschiedenis van het schooltje, dat in 1932 gebouwd werd met geld van twee boerenzoons uit het Gein.

Bij ons gezelschap waren verschillende mensen die als kind regelmatig het zondagsschooltje, Eben Haezer,  bezocht hadden.

Op de terugweg, na zo’n 150 meter, kwamen we bij Kaasboerderij Geingenoegen. Sinds twee jaar wordt daar heerlijke kaas gemaakt en verkocht. Iedereen nam een kijkje bij de schapen, de koeien, de stallen en in de winkel. Veel mensen kochten natuurlijk kaas en Jacolien Hogenhout liet ieder de diverse kazen proeven.

Met stevige pas ging het daarna weer richting Driemond. Het was een mooie afsluiting van de zomer.

Leny Schuitemaker

NB het zondagsschooltje is elke zondagmiddag v.a. 12 uur open voor koffie of thee en appeltaart. In de winter wordt er ook Glühwein geschonken.
Kaasboerderij Geingenoegen is open van donderdag tm zaterdag