Dorpskrant Driemond - februari 2012

Kent u ze nog?

Kent u ze nog, deze twee oude Driemonders, of liever gezegd, twee oude Geinbruggers: Riekie Mooiweer en Jaap van Schaik Op 28 december 2011 waren ze 65 jaar getrouwd. Jaap is al 90 en Riekie wordt dat in juni van dit jaar. Namens alle Driemonders willen we hen alsnog hartelijk feliciteren.

En als u denkt waar ken ik die namen van? De heer en mevrouw van Schaik hebben tot 1979 een rijwielhandel gehad aan het Zandpad. Daar zijn heel wat Batavus en Gazellefietsen verkocht en wat later ook heel veel Honda-bromfietsen.

En weet u wat het leuke was? Hun vaders waren concurrenten van elkaar. Voor de oorlog telde Geinbrug (zoals Driemond toen heette) een buurtschap dat onderdeel was van de gemeente Weesperkarspel, twee rijwielhandels die alle twee ook nog eens een taxi hadden en een benzinepomp. De een aan het Zandpad en de ander in de Burg.Bletzstraat. Het echtpaar van Schaik-Mooiweer moest helaas de winkel in 1979 sluiten omdat Jaap afgekeurd werd.

Na 5 jaar achter een lege winkel gewoond te hebben verhuisden ze naar Weesp, omdat er in Driemond geen geschikt huis te vinden was, en sinds een paar jaar wonen ze in een verzorgingshuis in Nederhorst den Berg. Maar weest u maar niet bang: ze zijn nog steeds op de hoogte van het reilen en zeilen in Driemond en echt niet alleen omdat hun kleindochter Yvonne nog in Driemond woont. Er is nog steeds contact met het oude dorp en de vroegere dorpsgenoten.

Leny Schuitemaker: Hier was fietsenzaak de AANLOOP gevestigd. Deze zaak werd door Jaap van Schaik verkocht aan Gerard Kroese. De deur wordt opengedaan voor de nieuwe eigenaar.