Dorpskrant Driemond - juni 2011

Nu gaan we naar MatchZO. Maar waar ging je vroeger naar toe?

In deze maand juni zullen we eindelijk in het nieuwe gebouw mogen. Er is daar ruimte voor veel verschillende activiteiten. Naast de sporten trekt het dorpshuis met dorpsraad en kantoor erin, en de bibliotheek. Ruim zijn ook de mogelijkheden voor feesten, partijen en vergaderingen. En natuurlijk de bar!

Waar kon je vroeger heen?

In ieder geval naar het verenigingsgebouw aan de Provincialweg nr 13 waar ook eerst de Openbare School gevestigd was. Hier kon je feesten, kaarten, vergaderen en ook gymnastiekvereniging Turnlust sportte er. De dames regelden zelfs een oversteekdienst over de gevaarlijke weg vanuit het dorp voor leerlingen van de openbare school en de jeugdige turners en turnsters. Dat waren nog eens betrokken tijden!


Verenigingengebouw Provincialeweg

In 1967 werden in dit gebouw de eerste vergaderingen van de Dorpsraad gehouden. Het kantoor van de
Dorpsraad zat in een houten gebouwtje dat naast het witte huis van Van de Tas aan de Gaasp stond. Daarna verhuisde de Dorpsraad naar Het Middelpunt op de hoek van de Herfststraat en de Kasteleinstraat. Daar was ook een bibliotheek en zelfs een kleine secretarie voor burgerzaken.

Begin jaren ‘90 werd het pand aan de Burg. Bletzstraat betrokken. Voor de sloop kon men terecht in de kantine van de Sluis-fabriek voor o.a. spelavonden. Daar werd Geinburgia opgericht. Ook het Kerkwijkgebouw staat de meesten nog helder voor de geest. Ik zelf ben er als nieuwkomer een keer geweest bij een nieuwjaarsreceptie
van de Dorpsraad. Verder waren ook d r feesten en toneelvoorstellingen.


Het houten kantoortje van de Dorpsraad

Driemond is altijd een actief dorp geweest. In het toenmalige Groene Kruis-gebouw aan de Burg. Kasteleinstraat werd in 1968 de Bejaardensoci teit geopend en vonden er allerlei cursussen plaats.
Nu nog wordt er gesport en gefeest in de (oude) gymzaal en in de kantine van Geinburgia; en vergaderd in het Dorpshuis. Maar dat is binnenkort verleden tijd! Alleen het gebouw bij Disneyland blijft.

We gaan er wat van maken met sporten, feesten en vergaderen vanaf juli zeker in … Goed zo …….MATCHZO!!

Tjark Keijzer